Hoogslaper met bureau zelf maken met een goede bouwtekening

By | augustus 9, 2016

Hoogslaper met bureau voor de kinderkamer zelf maken

Een hoogslaper met bureau voor de kinderkamer biedt niets dan voordelen. Door het bureau te integreren spaar je ruimte uit en creëer je meer speelruimte voor je kind. Bovendien zal je kind het geweldig vinden om in een hoogslaper te slapen. Je kan een hoogslaper met bureau natuurlijk in een meubelzaak kopen. Hiervoor betaal je al snel enkele honderden euro’s. Maar het is zoveel leuker, en goedkoper, om het zelf te maken. Je kan dan de hoogslaper aanpassen aan de beschikbare ruimte en door de keuze van de houtsoort een bepaalde stijl creëren.

Zin om aan de slag te gaan? Lees dan snel verder.

Waar moet je rekening mee houden?

Eerst en vooral moet je kijken naar de beschikbare ruimte en de hoogte van het plafond. Als de kamer een laag plafond heeft mag je de hoogslaper niet te hoog bouwen zodat je kind nog rechtop kan zitten. Hou er ook rekening mee dat je kind nog zal groeien.

Het kiezen van de houtsoort is ook heel belangrijk. In principe kan je een hoogslaper met bureau in om het even welke houtsoort maken. De keuze van de houtsoort bepaalt de stijl van je project. Meer over het kiezen van de houtsoort lees je in ons artikel ‘Zelf meubels maken‘.

Veiligheid is heel belangrijk bij een hoogslaper met bureau

Controleer tijdens het bouwen regelmatig of alles goed stevig gemonteerd is. Schuur het hout heel goed zodat je kind geen houtsplinters kan krijgen. De veiligheid van je kind gaat immers boven alles.

Om zeker te zijn dat je een stevige, stabiele hoogslaper bouwt, werk je best met een goede bouwtekening.

hoogslaper met bureau

Voorbeeld van hoogslaper met bureau uit Fred’s Bouwtekeningenpakket

 

In het Bouwtekeningenpakket van Fred Schouten vind je tussen de meer dan 10 000 projecten zeker en vast de geschikte bouwtekening.  Volg stap voor stap de bouwtekeningen en u kan zeker zijn van een stevige constructie.

Download snel het bouwtekeningenpakket en ga aan de slag.

hoogslaper met bureau

Category: bed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *