Kippenhok maken is helemaal niet moeilijk

By | maart 28, 2016

Waarom een kippenhok maken?

kippenhok makenEen kippenhok maken biedt je heel wat voordelen. Kippen zijn nuttige dieren in je tuin. Zo kan je er de keukenrestjes aan kwijt en bespaar je op de kosten van GFT-ophaling. Op een jaar eet een kip immers ongeveer 50 kg keukenafval op.  Bovendien heb je elke dag verse eieren voor een stevig ontbijt. Redenen genoeg om enkele kippen in je tuin te houden.

 

Een kippenhok kan je kopen maar dan ben je beperkt in grootte en functionaliteit. Daarom is het zoveel leuker als je zelf kan een kippenhok maken. Bovendien bespaar je hiermee een pak geld.

Een kippenhok maken met een bouwtekening

Kippen zijn levende wezens. Daarom moet je ook voor hun comfort zorgen. In een kippenhok moet een voederbak en drinkbak staan en moeten er nestkastjes zijn. Daarnaast moeten de kippen nog voldoende ruimte hebben. Gemiddeld voorzie je een vierkante meter ruimte voor een kip. Dit is afhankelijk van de soort kippen die je houdt. Informeer je dus hierover voor je begint.

Een kippenhok moet ook makkelijk voor jezelf zijn. Je moet ervoor zorgen dat je goed aan de voeder- en drinkbak kan. En natuurlijk wil je makkelijk aan de eieren kunnen.

Je merkt het, er zijn een aantal zaken waar je rekening moet mee houden vooraleer je begint met het maken van een kippenhok. Om zeker te zijn dat je de kippen een comfortabele thuis kan bieden werk je dus best met een goede bouwtekening. Dit bespaart je veel denkwerk en tijd. Het voorkomt dat je fouten maakt die je achteraf pas merkt.

In het Bouwtekeningenpakket van Fred Schouten vind je verschillende goede bouwtekeningen voor het maken van een kippenhok. Je vindt er vast wel de ideale bouwtekening voor je kippenhok. De bouwtekeningen zijn gedetailleerd en stap voor stap uitgelegd. Ze bevatten een boodschappenlijstje zodat je snel alle nodige materialen kan aanschaffen en aan de slag kan gaan.

Hieronder vind je een voorbeeld van een bouwtekening kippenhok maken.

 

bouwtekening-kippenhok-maken

Bouwtekening kippenhok maken

Lees ook zeker eens ons artikel over kippen houden met tal van belangrijke tips.

Of download De Kippengids, het handige handboek om kippen te houden.

Download snel hier uw bouwtekening kippenhok maken >>

kippenhok maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *