Kliko ombouw zelf maken op enkele uurtjes

By | april 3, 2016

Waarom een kliko ombouw zelf maken met een bouwtekening?

Stoor jij je ook zo aan het lelijke uitzicht van de afvalcontainer in je tuin? Elke dag als je vuilnis moet weggooien zie je hem weer staan, die lelijke container. Wil je in de tuin genieten van het mooie weer, dan staat  daar weer die lelijke container. Of erger nog, je moet hem in je voortuin zetten. Velen onder ons hebben zelfs meer dan één container staan.

Maar het kan ook anders. Waarom integreer je de afvalcontainer niet in je tuin. Ja maar, hoor ik je zeggen, hoe kan ik dat doen? Heel eenvoudig, je kan je kliko ombouw zelf maken. Je kan een kliko ombouw zelf maken die perfect past in de stijl van je tuin.

Hoe een kliko ombouw zelf maken?

Een ombouw voor je afvalcontainer maak je eenvoudig zelf met een goede bouwtekening. Door een goede bouwtekening te gebruiken is je kliko ombouw op enkele uurtjes klaar. Je voorkomt hiermee immers dat je fouten maakt en nog eens naar de bouwmarkt moet rijden om extra materiaal te kopen. In het Bouwtekeningenpakket van Fred Schouten vind je verschillende bouwtekeningen om een kliko ombouw zelf te maken. Zo bevat dit pakket een bouwtekening voor 1 of 2 containers en een bouwtekening voor een ombouw met extra laden. Wanneer je de instructies van de bouwtekening stap voor stap volgt hoef je zelfs geen ervaren klusser te zijn om dit project in enkele uurtjes te maken. Bovendien vind je er een handig boodschappenlijstje zodat je meteen alle juiste materialen voorhanden hebt.

kliko mbouw zelf maken

Hier zie je een voorbeeld van een kliko ombouw uit het bouwtekeningenpakket

Download snel hier de bouwtekeningen voor een kliko ombouw. Maar voor je aan de slag gaat lees je best nog hieronder enkele nuttige tips.

Handige tips

  • Een kliko ombouw zelf maken doe je best met een goede houtsoort. Zo kan je jaren genieten van je doe-het-zelf project. Kies voor grenen of steigerhout. Steigerhout is momenteel dé trend. Het heeft bovendien het voordeel dat het snel droogt en goedkoop is.
  • Vergeet het hout niet tegen weer en wind te behandelen. Gebruik hiervoor een product aangepast aan de houtsoort. Je kan het hout ook verven om je kliko ombouw te camoufleren. Of zet hem in een kleurtje aangepast aan de kleuren die je in je tuin gebruikt. Je doet dit best vóór je de ombouw maakt, dat gaat veel makkelijker en bespaart je tijd.
  • Niet alle containers hebben dezelfde afmetingen. Check dus eerst de hoogte en breedte en pas eventueel de maten een beetje aan.

Klik hier om de bouwtekeningen voor kliko-ombouw-zelf-maken te downloaden >>

kliko ombouw zelf maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *