Omheining in hout makkelijk zelf maken doe je zo

By | maart 21, 2016

Omheining in hout voor een natuurlijke tuin

omheiningVoor wie houdt van een natuurlijke tuin is een houten omheining de ideale afscheiding. Het hout geeft een warme en natuurlijke uitstraling aan je tuin waardoor je tuin nog gezelliger wordt. Een mooi hekwerk geeft ook een meerwaarde aan uw huis.

Waarom veel geld uitgeven aan een hekwerk als je snel en eenvoudig zelf je houten omheining kan maken? Hierdoor zal je flink wat geld besparen. Bovendien heb je het plezier van het zelf maken! Je hoeft geen ervaren klusser te zijn om een houten omheining te maken. Het enige wat je nodig hebt is een goede bouwtekening.

Bouwtekening omheining in hout  downloaden

Op deze pagina kan je bouwtekeningen voor een houten omheining downloaden. Het bouwtekeningenpakket van Fred Schouten bevat meer dan 10 000 bouwtekeningen. Hierin vind je ook verschillende bouwtekeningen voor houten tuinhekken.

De bouwtekeningen zijn zeer duidelijk uitgelegd en bevatten een handig boodschappenlijstje. Inderdaad, zelfs een onervaren klusser kan hiermee aan de slag! Download dus snel het bouwtekeningenpakket!

bouwtekening omheining

Detail van één van de vele bouwtekeningen voor een houten omheining

 

Belangrijk bij het plaatsen van de omheining

De omheining is klaar! Nu moet je ze nog plaatsen. Geen paniek, het is niet moeilijk maar je moet wel op één ding letten. Het is heel belangrijk dat je de palen diep genoeg in de grond plaatst. Zo zorg je voor voldoende stabiliteit en voorkom je dat het hekwerk gaat klinken.

Ook de behandeling van het hout is belangrijk. Je wilt toch wel lang genieten van je pronkstuk? Dan moet je het hout behandelen tegen houtrot en ander bedreigingen. Informeer in de doe-het-zelf zaak welke producten je het best gebruikt. Deze producten verschillen naargelang de gebruikte houtsoort. Dus vermeld wel welke houtsoort je gebruikt hebt.

Klik snel hier om de bouwtekeningen voor uw omheining te downloaden>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *