Studentenkamer inrichten met onze nuttige en ruimtebesparende tips

By | augustus 8, 2016

Studentenkamer inrichten, een hele uitdaging

studentenkamer inrichtenEen studentenkamer inrichten is niet eenvoudig. Meestal zijn het vrij kleine kamers met een gemiddelde oppervlakte van zo’n 14 vierkante meter. Om hierin een bed, bureau, boekenrek, kleerkast en zithoek te krijgen komt er heel wat pas en meetwerk bij kijken. De student verblijft de het grootste deel van het jaar in deze kamer dus moet ze ook gezellig zijn en mag ze geen benauwend gevoel geven.

Gelukkig bestaan er meubels die ruimte besparen. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van een hoogslaper met bureau win je al heel wat ruimte. Opbergmogelijkheden creëer je dan weer door opberglades onder het bed te voorzien. Een ander handig idee is een opklapbed. Hiermee kan je overdag heel wat ruimte uitsparen. Kortom, mogelijkheden en ideeën genoeg.

Het kostenplaatje

Hierboven hebben wij een aantal leuke ideeën aangehaald om ruimte te besparen in een studentenkamer. Het enige probleem hierbij is het kostenplaatje. Deze meubels zijn wel origineel bedacht maar daardoor ook duurder in aankoop dan de standaardmeubels. Hierdoor betaal je al snel enkele honderden euro’s meer.  Je betaalt al maandelijks een paar honderd euro voor de huur van de studentenkamer, dus zit je waarschijnlijk beperkt in budget voor de inrichting hiervan. Maar je wil natuurlijk ook de studentenkamer zo aangenaam mogelijk inrichten. Dus sta je voor een dilemma. En wat als ik je nu zeg dat je dit kan doen voor een lager budget dan je gepland had? Lees hieronder de oplossing.

Studentenmeubels zelf maken

Ja, je leest het goed. Al deze meubels zijn gemakkelijk zelf te maken met het Bouwtekeningenpakket van Fred Schouten. Tussen de meer dan 10 000 bouwtekeningen en projecten vind je ook een bouwtekening van een hoogslaper met bureau, een bed met opberglades, een opklapbed, boekenrekken, bureau’s en kleerkasten. Al deze bouwtekeningen zijn stap voor stap uitgelegd en bevatten een boodschappenlijst zodat iedereen zijn project tot een goed einde kan brengen.

Tip: Kies voor steigerhouten meubels en je student zal in de wolken zijn met zijn coole studentenkamer. Vergeet wel niet het hout te behandelen.

Download snel het Bouwtekeningenpakket en ontdek nog veel meer leuke ideeën

studentenkamer inrichten

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *