Zelf bed maken met een goede bouwtekening is eenvoudig

By | augustus 7, 2016

Zelf bed maken is geld besparen

Wanneer je een meubelzaak binnen stapt zal je niet alleen verstelt staan van de enorme keuze aan bedden maar ook van de hoge prijzen. En vaak vind je dan nog niet eens het bed dat je zoekt. Waarom zou je dan niet veel geld besparen en zelf het bed van jouw dromen maken? Zelf bed maken is helemaal niet moeilijk.  Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een goede bouwtekening.

zelf bed maken

Dit is een voorbeeld van een bed uit het Bouwtekeningenpakket van Fres Schouten

Bed zelf maken met een goede bouwtekening

Ben je op zoek naar een goede bouwtekening om zelf je bed te maken? Maak dan gebruik van het Bouwtekeningenpakket van Fred Schouten. In dit pakket vind je meer dan 10 000 bouwtekeningen en projecten. Zo vind je er onder andere bouwtekeningen van bedden voor één of twee personen, kinderbedjes, stapelbedden, hoogslapers tot zelfs hoogslapers met bureau. Al deze projecten zijn stap voor stap uitgelegd en bevatten zelfs een boodschappenlijstje zodat je onmiddellijk alle nodige materialen in huis hebt om aan de slag te gaan. Je hoeft enkel het Bouwtekeningenpakket te downloaden en je kan direct aan de slag.

Zelf je bed maken, wat zijn de eerste stappen?

Eerst en vooral moet je kijken hoeveel ruimte je hebt. Zo kan je bijvoorbeeld op een kinderkamer plaats besparen door een hoogslaper met een speelruimte eronder te maken. Of als er vaak vriendjes of vriendinnetjes komen logeren is een stapelbed wel leuk op een kinderkamer. Verhuist je zoon of dochter naar een kleine studentenkamer in de stad? Dan is een hoogslaper met bureau een heel goed idee om ruimte besparen.

Daarnaast kan je de ‘look” bepalen door de keuze van de juiste houtsoort. Zo kan je een bed, gemaakt in MDF, een leuk kleurtje geven. Heb je liever een stoerdere look, kies dan voor steigerhout. Lees hiervoor zeker ook ons artikel ‘Zelf meubels maken‘ voor meer uitleg over de houtsoorten en de nodige behandelingen.

Download snel hier het Bouwtekeningenpakket en start nog vandaag met je project

zelf-bed-maken

 

Category: bed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *